SAMENWERKENDE PSYCHOLOGEN EERSTE LIJN

Groenestraat 294 unit A 2.6
6531 JC  Nijmegen
Telefoon: 06-33104463
E-mail: algemeen@spelnijmegen.nl

WERKWIJZE

Ik bied individuele behandelingen aan voor volwassenen vanaf 18 jaar. De eerste twee gesprekken bestaan uit het inventariseren van uw klachten en het bespreken van uw hulpvraag en de doelen die u voor ogen heeft. Ook wordt u gevraagd enkele vragenlijsten in te vullen.
Passen uw klachten bij een behandeling in de GBGGZ (kortdurend; maximaal 12 gesprekken) en wilt u met mij doorgaan, dan bespreken we samen het behandelplan en gaan we van start met de behandeling.

Voor de samenstelling van het behandelplan kijk ik naar wat er bij u speelt en hoe ik u daarbij het beste kan helpen. Ik maak hierbij gebruik van bewezen effectieve methoden (evidence-based) uit de  Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Acceptance and Commitment Therapie (ACT), Mindfulness-Based Cognitieve therapie (MBCT) en Schematherapie en de Positieve Psychologie.
De laatste 3 jaar heb ik workshops gevolgd in de Compassion Focused Therapy (CFT) en ben ik daar erg enthousiast over geworden. Het is een therapievorm die gericht is op het bewust bevorderen van compassie. De therapie leert je om jezelf en anderen met meer compassie, mededogen en acceptatie tegemoet te treden, waardoor je beter in staat bent met moeilijkheden en psychisch lijden om te gaan.         
Met behulp van CFT en de andere methodieken wil ik u nieuwe vaardigheden leren zodat u anders kunt omgaan met uw gedachten en gevoelens met de intentie dat u goed voor uzelf en anderen zorgt én u de dingen kunt doen die u belangrijk vindt.
Om dit samen te bereiken is een actieve houding en een bereidheid van u om tussen de sessies door thuis (ademhalings-,mindfulness-, imaginatie-) oefeningen te doen noodzakelijk.

Het kan zijn dat uw klachten te complex zijn en een uitgebreidere behandeling nodig is dan mogelijk is in de GBGGZ. In dat geval zal ik dat met u bespreken en verwijs ik u terug naar uw huisarts voor een verwijzing naar de Gespecialiseerde GGZ.


Development
Utilewebsites.nl